open-navfaktor-logo
search
FSBiH sankcionisan
Hoće li UEFA-ina kazna spriječiti bh. navijače da podrže Zmajeve u Luksemburgu?
Evropska fudbalska federacija UEFA kaznila je krajem oktobra Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zbog nereda tokom kvalifikacionih utakmica u Lihtenštajnu i Zenici.
16.11.2023. u 15:07
get url
text

VEZANI TEKST - Iz UEFA-e stigla žestoka kazna za FSBiH, zatvara se...
 

UEFA je tada, između ostalog, zabranila FSBiH prodaju karata za prvu narednu gostujuću utakmicu, a kazna se odnosi na večerašnji dvoboj s Luksemburgom.

To znači da domaćin dvoboja nije dužan osigurati prostor za bh. navijače, a u normalnim situacijama gostima pripada pet posto od kapaciteta stadiona.

No, utakmica protiv Slovačke u Bratislavi, kada je ista kazna bila na snazi, pokazala je da se navijači Zmajeva na razne načine snađu i dođu do karti, a vjerovatno će takav slučaj biti i večeras, s obzirom na to da u Luksemburgu živi brojna bh. dijaspora.

Također, FSBiH će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3.000 mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju Zmajevi igraju u nedjelju kao domaćini protiv Slovačke u Zenici . Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini Jug (pravac prema tribini Zapadu) i dva sektora na tribini Zapad (pravac prema tribini Jug), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.