navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Pierce Brosnan priznao krivicu za šetnju zaštićenim dijelom nacionalnog parka

Objavljeno: 15.03.2024. u 11:11
get url
text
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Slavni glumac Pierce Brosnan priznao je krivicu za nezakonito planinarenje u Nacionalnom parku Yellowstone u Wyomingu.
U januaru se Pierce izjasnio da nije kriv putem papirnog podneska Okružnom sudu u Wyomingu, uprkos tome što je slikan kako stoji na zaštićenom području u vrijeme navodnog prekršaja.
Dakle, iako je prije dva mjeseca glumčev advokat rekao da Pierce nije kriv za sitni prijestup i tražio je suđenje, Pierce se sada izjasnio krivim za šetnju zaštićenim termalnim područjima nacionalnog parka Yellowstone i kršenje pravila nacionalnog parka 1. novembra 2023. godine, piše Daily Mail.
Kažnjen je s 500 dolara i naloženo mu je da do 1. aprila da donaciju od 1.000 dolara Yellowstone Foreveru, neprofitnoj organizaciji stvorenoj za podršku nacionalnom parku. Glumac se nakon priznanja krivice oglasio na Instagramu.
- Imam najveće poštovanje i ljubav prema prirodi našeg svijeta. Međutim, napravio sam impulsivnu grešku - koju ne shvaćam olako - kada sam ušao u termalno područje prekriveno snijegom u Nacionalnom parku Yellowstone kako bih snimio fotografiju. Nisam vidio postavljen znak "Prolaz zabranjen" koji bi upozoravao na opasnost, niti sam planinario u neposrednoj blizini.
Duboko žalim zbog svog prekršaja i iskreno se izvinjavam svima zbog neovlaštenog ulaska u ovo osjetljivo područje. O Yellowstoneu i svim našim nacionalnim parkovima treba brinuti i očuvati ih kako bismo svi mogli uživati - napisao je glumac.
Na internet stranici parka jasno je da bi skretanje s označenih staza moglo biti vrlo opasno.
- U termalnim područjima tlo može biti samo tanka kora iznad vrućih izvora i nema načina da se pogodi gdje je siguran put - navodi se.
Savezna pravila propisuju da posjetitelji nacionalnih parkova moraju ostati na određenim šetnicama. Izlazak s šetališta kažnjiv je do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom do 5.000 dolara.