navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjevač iz Srbije

Dženan Lončarević prvi put se oglasio nakon vijesti da se razvodi: "Ne izbacujem ženu iz kuće..."

Samira Lončarević, supruga pjevača, ovih dana je srbijanskim medijima između ostalog kazala "i kako je pjevač želi izbaciti iz kuće u Prijepolju gdje živi s njihovim maloljetnim djetetom"

Objavljeno: 16.04.2024. u 16:40
get url
text
Dženan Lončarević
Dženan Lončarević
Srbijanski pjevač Dženan Lončarević oglasio se prvi put nakon što je je ovih dana u javnosti odjeknula vijest da se razvodi od supruge Samire Lončarević sa kojom ima dva sina.
Njegova uskoro bivša supruga Samira za srbijanske medije je potvrdila da je Dženan podnio zahtjev za razvod, te da "na sve načine pokušava to da ubrza".
Ona je između ostalog, medijima kazala "i kako je pjevač želi izbaciti iz kuće u Prijepolju gdje živi s njihovim maloljetnim djetetom".
Pjevač je Kuriru poslao saopćenje preko advokata Željka Ristića:
- Tačno je da je dana 28. februara 2024. godine, nakon neuspješnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podnio tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa prijedlogom da sud brak razvede, odluči o povjeravanju zajedničkog maloljetnog djeteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloljetnog djeteta. Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da između bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina - navodi u saopćenju te dodaje "da sudski postupak ne predstavlja postupak za diobu bračne tekovine te da u postupku sud neće raspravljati o tome šta predstavlja bračnu tekovinu i koliki mogu biti udjeli bračnih drugova u njenom stjecanju".
- U tom smislu bez osnova i značaja su natpisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podjelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa vjerovatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna ličnost. Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo riječi o bilo kakvom iseljenju ili "izbacivanju" iz porodične kuće, kako tokom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja - stoji u saopćenju.
U saopćenu se dalje navodi "da je činjenica da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Predsjednici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kome ima maloljetne djece".
- Zahtjev Dżenana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje, i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari. Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23. juli 2024. godine, dakle gotovo pet mjeseci nakon podnesene tužbe. Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno. Imajući u vidu dug period u kojem zajednica života između bračnih drugova ne postoj i, mom klijentu nije bitno ni u kom smislu trajanje brakorazvodnog postupka kao ni formalizacija sudskog epiloga ovog braka, koja će se u nekom trenutku i desiti. U tom smislu ovo saopćenje predstavlja želju Dženana Lončarevića da pred medije i javnost iznese činjenice koje su nesporne i da ukaže na to da osim njegovog imena koje je dobro poznato javnosti ne postoj i više ništa što bi bi ovaj sudski postupak razlikovalo od bilo kog drugog sudskog postupka za razvod braka čiji akteri su lica koja nisu šire poznata javnosti - stoji u saopćenju Dženana Lončarevića u kojem je navedeno da se, nakon ovoga, pjevač i njegov advokat više neće obraćati ni medijima ni javnosti.
POVEZANO