open-navfaktor-logo
search
Aktivnosti još u toku
U toku dovođenje osumnjičenih u MUP KS, ukupno više od 20 privedenih u akciji "Black tie 2"
AUTOR: Autor: M. M.
22.04.2024. u 14:47
get url
text
FOTO: D. H.
Više od 20 osoba privedeno je u sklopu akcije koja se od jutros po nalogu Tužilaštva BiH provodi u više bh. gradova, a zbog sumnje u povezanost sa narkokartelom "Tito i Dino", odnosno njegovim šefom Edinom Gačaninom.
U akciji učestvuje više policijskih agencija, a kako je jutros objavljeno, pretresi se vrše na području Sarajeva, kao i Zenice i Mostara. 
Akciju u Sarajevu provode pripadnici MUP-a KS, dok su u ostalim dijelovima BiH za njeno provođenje zaduženi pripadnici SIPA-e, kojima asistiraju kantonalni MUP-ovi.
Akcija "Black tie 2", privođenje u MUPKS
FOTO:
D. H.
1 od 4
left-arrowright-arrow
U Sarajevu su, kako smo ranije objavili, privedeni komandant Specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, biznismen Gordan Memija, kao i nekadašnji i sadašnji pripadnici FUP-a, odnosno Specijalne jedinice, koji su bili angažirani na pružanju fizičke zaštite Gačaninu za vrijeme posjete Sarajevu 2016. godine. 
Najavljeno je i saslušanje vršioca dužnosti direktora FUP-a Vahidina Munjića, čiju kancelariju i ostale prostorije koje koristi u zgradi FUP-a je policija također pretresla. 
On je, prema nezvaničnim informacijama, također već doveden u MUP KS na saslušanje.
Pred zgradom MUP-a Kantona Sarajevo u ovim trenucima je dosta živo. 
FOTO: D. H.
Policija privodi osumnjičene, a istražitelji sa sobom nose vreće sa dokazima.
Tužilaštvo BiH, nakon jutrošnjeg saopćenja u kojem su naveli da se akcija provodi zbog sumnje u organizovani kriminal u vezi s trgovinom narkoticima i pranjem novca, te drugim povezanim krivičnim djelima, tokom dana se nisu detaljnije oglašavali. 
Kazali su da akciju provode domaće policijske agencije, uz podršku pripadnika FBI-a, DEA-e i Europola.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.