open-navfaktor-logo
search
Bila smanjeno uračunljiva
Saznajemo detalje optužnice protiv Banjalučanke optužene za ubistvo partnera, prijeti joj najmanje pet godina zatvora
AUTOR: B. S.
10.05.2024. u 20:40
get url
text
Ubistvo se dogodilo u stanu u naselju Borik
Ubistvo se dogodilo u stanu u naselju Borik
Banjalučanka Milica Diljević optužena je da je u stanju bitno smanjene uračunljivosti i usljed dugogodišnje upotrebe alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, u februaru ove godine nožem ubila partnera Zvonimira Stefanovića u stanu u banjalučkom naselju Borik.
U optužnici je precizirano da se sve desilo 4. februaru između 8.30 i 11.50 sati u stanu u Ulici Beogradska, a u kojem je Diljević boravila kao podstanar.
Zločinu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između partnera.
- U stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti i dugogodišnje upotrebe alkohola i zloupotrebe drugih psihoaktivnih supstanci, sa stola u dnevnom boravku uzela je nož dužine oštrice 12 centimetara, prišla oštećenom i nožem ga ubola u predjelu desne strane grudnog koša - navodi se u optužnici koju je potvrdio Okružni sud Banja Luka.
Dodaje se da mu je nanijela teške i po život opasne povrede, a koje su prouzrokovale masivno unutrašnje krvarenje u predjelu desnog plućnog krila i desne srčane pretkomore.
Stefanović je preminuo na mjestu zločina.
Diljević je optužena da je počinila krivično djelo ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakona RS-a, a za koje je propisana kazna zatvora od najmanje pet godina.
Ona se nalazi u pritvoru od dana kada je ubistvo počinjeno, a koji joj je produžen  do okončanja postupka zbog opasnosti od bjekstva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.