open-navfaktor-logo
search
Obračunali više dana
Šta je sa računima za električnu energiju, zbog čega kasne, zašto su cifre veće...?
Mislim da nije zbog namjere da poskupe svoje usluge jer su poskupljenje planirali od 1. juna, govori federalni zastupnik Admir Čavalić
AUTOR: E.D.-Š.
09.05.2024. u 17:39
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Redakciji Faktora obratio se veliki broj građana požalivši se kako još nisu dobili račune za električnu energiju za mart, a javili su nam se i oni koji su dobili račune, ali koji su znatno veći jer su obračunati mart i dio aprila.
- Ništa mi nije jasno. Uvijek je bilo da se utrošak električne energije obračunava mjesec za mjesec. Naprimjer ako obračun počinje od 16. marta, on završava 16. aprila. Sada to nije slučaj. Obračun je bio od 16. marta do 26. aprila pa je račun za struju mnogo veći nego inače i iznosi 90 KM.
Uopće nema objašnjenja zašto smo toliko čekali na račune za struju. Osim toga, da li oni uopće razmišljaju kako će toliki račun platiti onaj ko nema stalna primanja. Nije isto dobiti račun od 57 KM ili 64 KM i 90 KM - govori nam ogorčena stanovnica Sarajeva koja kaže da je redovni platiša svih režija.
Razgovarali smo i sa Sarajkom Zahidom H.
- Živim u Novom Gradu i nema komšije kojeg nisam pitala da li mu je došao račun za struju. Svi su rekli da nije. Kada su nam ih napokon poslali, imala sam šta i vidjeti. Račun je blizu 100 KM što nikada nije bio. Nije mi jasno zašto su obračunali mart i dio aprila. Da li su to htjeli da poskupe pa su čekali do zadnjeg da nam pošalju račune? Ovo je bruka jer nema nikakvog objašnjenja - govori nam ona.
Federalni zastupnik Admir Čavalić koji živi u Tuzli nam kaže kako su i njima kasnili računi za električnu energiju.
- Ne znam zašto je to tako. Mislim da nije zbog namjere da poskupe svoje usluge jer su poskupljenje planirali od 1. juna. Nema objašnjenja - govori nam Čavalić.
Pojašnjenje smo potražili u Elektroprivredi BiH, međutim odgovore nismo dobili.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.