open-navfaktor-logo
search
Uputio poruku nadležnima
Nešić o napadu na povratnike u Gacku: U najkraćem roku rasvijetliti slučaj i vinovnike privesti pravdi
AUTOR: RTRS
02.05.2024. u 22:58
get url
text
Nenad Nešić
Nenad Nešić
FOTO: Damir Hodžić
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio današnji incident u Gacku, gdje je pucano na kuću Bošnjaka povratnika.
Nešić je zatražio od nadležnih da u najkraćem roku rasvijetle ovaj slučaj i vinovnike privedu pravdi, piše RTRS.
Javnost je o napadu na povratnike u Gacku prvi obavijestio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je vijest o tome objavio na svojoj Facebook stranici.
Tek poslije toga, nešto iza 21 sat saopćenjem se oglasila nadležna PU Trebinje navodeći kako "policijski službenici preduzumaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti oštećenja prozora na kući u Gračanici kod Gacka".
- Policijski službenici PU Gacko su 2. maja po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili uviđaj na kući H. K. u mjestu Gračanica. Policijski službenici su utvrdili da je u kući u kojoj prema riječima prijavljivača niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebnom vatrenog oružja. Postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elemenata krivičnog djela te je naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - saopćeno je iz PU Trebinje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.