open-navfaktor-logo
search
Neizmirena dugovanja
BHRT ispunio prijetnju, umjesto jutarnjeg programa na FTV-u testna slika
AUTOR: Faktor
08.05.2024. u 08:13
get url
text
FOTO: Screenshot/FTV
Gledaoce Federalne televizije jutros je umjesto redovnog jutarnjeg programa dočekala testna slika.
Čini se da je rukovodstvo BHRT-a ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH, što je izazvalo prekid programa na Federalnoj televiziji.
Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede, 8. maja, od 6 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji Federacije BiH.
- Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.
Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6. maj iznose 1.590.971,69 KM. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50KM - saopćili su.
Kako pojašnjavaju, ova odluka se odnosi na sve usluge izuzev pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije i usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.
- Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora sa menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta - pojašnjavaju iz BHRT-a.
U slučaju izmirenja obaveza, dodaju, privremene mjere će se staviti van snage.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.