open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u Bundestagu
Adis Ahmetović objavio da ima karcinom, privremeno se povlači iz politike
AUTOR: Faktor
03.05.2024. u 17:28
get url
text
Adis Ahmetović
Adis Ahmetović
FOTO: Screenshot/Fena
Adis Ahmetović, zastupnik Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine i izaslanik za Zapadni Balkan, privremeno se povlači iz aktivne politike.
Ovaj 30-godišnjak je objavio da mu je dijagnosticiran rak i da će se podvrgnuti odgovarajućem liječenju i vratiti se političkom poslu nakon oporavka.
U ličnoj poruci na svom Facebook profilu istakao je da je socijaldemokrata koji sa puno strasti i posvećenosti obavlja svoj posao kao kopredsjedavajući hanoverskog SPD-a, a od septembra 2021. godine kao direktno izabrani zastupnik u Bundestagu.
- Danas vam moram reći da sam bolestan. Dijagnosticiran mi je karcinom. Iako je ovo otkriće teško pogodilo moju porodicu i mene, pozitivna poruka doktora jeste da je rak izlječiv. Iz tog razloga ću dobiti odgovarajući tretman, koji će zahtijevati smirenost i snagu. Nakon intenzivnih razgovora sa doktorima, vrlo sam uvjeren da ću ozdraviti - naveo je Ahmetović i dodao:
- Nakon mog potpunog oporavka, nastavit ću svoje zadatke sa istom strašću kao i ranije. U međuvremenu, ovdje na stranicama će biti malo tiše. Moji uredi u Hannoveru i Berlinu i dalje vode računa o vašim brigama i odgovorit će vam u bilo koje vrijeme. Radujem se što prije ponovnom susretu - u zdravlju i radosti!
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.