open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Sloboda pobjedom protiv FK Goražde želi učvrstiti lidersku poziciju
AUTOR: Faktor
03.05.2024. u 21:14
get url
text
Fudbalski klub Sloboda Tuzla u subotu, 4. maja 2024. godine na Stadionu Tušanj igra utakmicu 24. kola Prve lige Federacije BiH protiv FK Goražde, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili pomoćni trener FK Sloboda Tuzla Darko Mitrović i golman Filip Erić.
Predstavnicima medija najprije se obratio pomoćni trener Darko Mitrović koji je ukazao na dobre rezultate FK Goražde na gostujućem terenu.
- Pred nama je utakmica protiv FK Goražde koji može da bude jako neugodan protivnik na gostujućim terenima što su pokazali u protekla tri ili četiri kola u kojima su donijeli bodove s teških gostovanja u Gornjem Rahiću i Tešnju. Sigurno je da su nam ostali tako da kažemo dužni iz prošle polusezone, kad smo mi otišli u Goražde s nizom od 10 uzastopnih pobjeda gdje nam je taj niz prekinut. Njihova ekipa se nije nešto posebno mijenjala, promijenili su jednog ili dva igrača gdje su mijenjali profil za profil. Uglavnom ono što su mijenjali doveli su igrače istih karakteristika. Što se tiče naše ekipe, mi dobro treniramo. Ulazimo u ovu utakmicu s jednim jednim pozitivnim stimulansom iz prošle utakmice protiv Doboja iz Kakanja gdje smo odigrali dobru takmičarski utakmicu i gdje smo upisali pobjedu. Zadovoljni smo onime što smo prikazali u toj utakmici i želimo to ponoviti sutra i upisati novu pobjedu, izjavio je Darko Mitrović.
Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab FK Sloboda Tuzla na raspolaganju nema sve igrače, a prvenstveno ne može se računati na Eldina Hasanbegovića i  Muharema Ćivića.
- Imamo određene probleme sa igračkim kadrom. Prvenstvo se približava kraju tako da je logično i očekivano da se u ovom periodu pojave problemi sa povredama. Međutim ovo što imamo i što nam je na raspolaganju želimo iskoristiti na način da prepoznaju značaj  utakmice i da  sto posto spremni i motivisani uđu u utakmicu i da na taj način ubilježimo nova tri boda i ostvarimo naš cilj, a to je plasman u Premijer ligu - kazao je Darko Mitrović.
Novinarima se obratio i Filip Erić koji poručuje da je atmosfera u svlačionici pozitivna i da momci nestrpljivo čekaju da istrče na Tušanj i obraduju svoje navijače.
- Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za sve ostale utakmice. Mi znamo naš cilj, znamo ko smo šta smo i što se očekuje od nas. Mi ćemo sutra istrčati i ostaviti srce na terenu kako bismo ostvarili pobjedu i obradovali naše navijače - poručio je Erić.
Podsjećamo, utakmica se igra na Stadionu Tušanj u subotu s početkom u 17 sati, a u prodaji je dostupno ukupno 350 ulaznica koje možete kupiti u CD shopu Mido, UG Prijatelji FK Sloboda i na biletarnici Stadiona Tušanj na dan utakmice.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.