open-navfaktor-logo
search
Provjera u Konjicu
Igor Janković odabrao igrače za meč sa Sjevernom Makedonijom
Mi smo u dogovoru sa kolegama iz FS Sjeverne Makedonije odlučili da pozovemo većinom igrače 2004. godište i mlađe jer nam je cilj da probamo momke na koje ćemo moći da računamo u budućnosti, rekao je Janković
AUTOR: Faktor
17.05.2024. u 16:05
get url
text
Igor Janković
Igor Janković
U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će 5. juna u 17 sati na Gradskom stadionu u Konjicu odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Sjeverne Makedonije.
Selektor Igor Janković je za ovaj susret pozvao sljedeće igrače:
Luka Damjanović (FK Zvijezda 09), Anis Sefo (HŠK Zrinjski), Rijad Smajić (1.FC Köln), Nidal Čelik (FK Sarajevo), Nermin Mujkić (FK Sloboda), Savo Šušić (FK Borac), Sami Vehabović (SV Horn), Nedim Keranović (FK Borac), Filip Račić (NK GOŠK), Pavle Đajić (FK Borac), Muhamed Buljubašić (FK Sarajevo), Tarik Ramić (HŠK Zrinjski), Tarik Šikalo (FK Velež), Luka Božičković (FK Sloga Doboj), Filip Ilić (1. FC Nürnberg), Marko Kozina (HŠK Zrinjski), Armando Bobaj (FK Kozara), Vinko Rozić (HŠK Posušje), Matej Šakota (NK Slaven Belupo), Stefan Marčetić (FK Borac), Aleksandar Kahvić (FK Železničar Pančevo), Admir Bristrić (NK Olimpija).
Janković je povodom objave spiska izjavio:
- Prije svega, želim da čestitam selektoru A reprezentacije Sergeju Barbarezu na imenovanju na tu funkciju. Želim mu sreću i da nas u budućnosti odvede na veliko takmičenje. Raduje nas i to što je nekolicina igrača iz U-21 selekcije dobila poziv u A tim. Mi smo u dogovoru sa kolegama iz FS Sjeverne Makedonije odlučili da pozovemo većinom igrače 2004. godište i mlađe jer nam je cilj da probamo momke na koje ćemo moći da računamo u budućnosti i u narednom kvalifikacionom ciklusu. Tu će biti samo mali broj igrača 2003. godište, a mi smo pozive uputili i nekim igračima rođenim 2006. Želimo da napravimo selekciju za naredni period i predstojeća utakmica će nam odlično poslužiti da to sprovedemo u djelo.
Igrači će se okupiti 2. juna u  Konjicu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.