open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Predsjednik Skupštine Crne Gore zatražit će hitan sastanak sa premijerom Spajićem zbog Rezolucije o Srebrenici
Andrija Mandić je kazao da Spajiću nije lako jer, kako je naveo, velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da "slušaju".
AUTOR: Faktor
30.04.2024. u 19:46
get url
text
Andrija Mandić
Andrija Mandić
FOTO: Andrija Mandić/X
Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić najavio da će njegova zemlja podržati Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ali da je neće kosponzorirati, oglasio se predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.
Mandić je naveo kako bi "glasanjem za Rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici Crna Gora okrivila cijeli srpski narod".
Rekao je i da ga interesuje šta o tome misli premijer Milojko Spajić.
- Povodom velikog interesovanja koje su izazvali pojedini naslovi i izjave na društvenim mrežama, moram reći da nisam čuo da je premijer Milojko Spajić saopćio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN-a o Srebrenici. Istina je da je to saopćio njegov sagovornik iz Berlina, ali ono što mene i cijelu javnost Crne Gore interesuje jeste šta o tome misli premijer Spajić - naveo je Mandić na mreži "X".
Najavio da će po Spajićevom povratku iz Berlina hitno inicirati razgovore sa njim, ali i sa cijelom parlamentarnom većinom kako bi postigli dogovor koji će biti prihvatljiv za sve.
Mandić je kazao da Spajiću nije lako jer, kako je naveo, velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da "slušaju".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.